En smagsfyldt umami bombe af en ret med en dejlig cremet konsistens som man kender den fra klassisk risotto, der faktisk er både nemmere og hurtigere at lave end den klassiske risotto, her i en variant med bacon tern der udgør en lækker sprød prik over i'et.
Steg dine bacon-tern helt sprøde i en gryde, tag dem af gryden behold fedtstoffet.
Hæld en smule vand i bunden af gryden til at opløse bacon fedtet, tilsæt de to chef du fond'er.
Når det hele er blandet godt sammen og kommet op at simre tilsættes alle blomkålsrisene.
Lad det reducere til væden er stort set væk, og tilsæt nu fløden.
Her kan du evt. tilsætte en meget lille klat sovsebruner hvis du syntes farven er lidt trist.
Hæld lidt hvidløgspulser i, og smag til med salt - det er formodentligt ikke nødvendigt.
Lad det reducere til i nogle minutter, indtil blomkålen er blød men stadig med bid.
Skru nu ned for varmen og hæld det meste parmesan i, gem en smule til at pynte med.
Efter 30 sekunder slukker du for varmen, og serverer med lidt hakket parmesan og purløg.