Den her opskrift giver 5 store portioner der er perfekt til mealprep. Salaten er, i modsætning til traditionel tomat-salat hakket og rørt, så den dels er nemmere at opbevare men også kan spises med en ske fra en skål – evt. direkte fra den plastikbøtte den er blevet opbevaret i.
Jeg vil ikke anbefale at du gemmer det mere end max 3 dage, men som altid – brug din næse, og dine øjne før du smager – og spis det kun hvis alle sanser er tilfreds 🙂
Tomaterne blev hakket i mellemstore stykker, under 1x1cm, det er vigtigt at de er godt faste så det ikke bliver for sjappet – hvis du ender der, så dræn væsken inden du blander salaten.
Løgene skal hakkes rigtig fint, evt. i en løghakker og mozerallen skal være i så små stykker som du kan uden at det får konsistens af fars.
Spred tomatter, mozeralla og salat på en bradepande, og spray et flot lag olivenolie og tilsæt salt, peber og hvidløgspulver efter smag – fordel pestoen udover bradepanden, og rør det forsigtigt rundt med en stor grydeske, smag på det og tilsæt yderligere olivenolie og/eller kryderier efter behov.
Vær forsigtig med hvidløgen, det skal give en lille bi-smag hvis den får for meget og bliver dominerende bliver det uspiseligt.
Sådan en skål tomat-salat er perfekt til at lysne lidt op på en tung traditionel ret, velbekomme!