- 300g grønkål
- 5 koteletter
- 5 kålpølser
- 3 store løg
- 2 røde peberfrugter
- 3 fed hvidløg
- 2 hønseboulionterninger
- 5 spiseskefulde æblecideredike
- hel sort peber, alehånde og lauerbærblade
- Olie til at stege i
Jeg er meget facineret af simremad, denne her opskrift er inspireret af en Sydusa’nsk ret ved navn Collard Green, kombineret med en af de mere populære “danske” kålarter (made in Spain … yay) og det her blev faktisk rigtigt godt.
Der er stadig nogle ting der kan gøres bedre, så der kommer muligvis en opdatering senere, men det her er den bedste ret med grønkål jeg til dato har smagt, så jeg syntes du skal prøve den.
Startmed at hælde en liter vand i en stor gryde sammen med kødet, lad det koge i en time.
Mens det koger forbereder du grøntsagerne:
- Grønkålen skyles, afstængles og snittes i tyne strimler
- Løgene pilles og snittes i tern.
- Peberfrugterne skylles og skæres i tern.
- Hvidløgsfedende pilles og skæres i små stykker.
Når kødet har kogt en time tager du det op, og skærer det i små mundrette stykker, koge vandet kører du igennem en si, tilsætter et par høneboulionterninger og stiller det til side.
Hæld nu noget olie i bunden af gryden og hæld kødet i, kødet skal brunes godt igennem hvorefter du tilsætter grøntsagerne og æbleciderediken. Lad det hele stege sammen i en 10 minutters tid, hæld nu filtrerede kogevand over og lad det hele komme op og koge igen.
Skru varme ned på cirka halv styrke, læg et låg på og lad retten simre i en time, jeg var ude og kigge på det – og røre lidt i det hvert 10. minuts tid cirka, hvis du er i tvivl så smag på kålen – den skal være mør, let at tygge og have taget smag fra boulionen.
Velbekomme.