Mantraet bag denne ret er at lave en hurtigt, lækker og sund gryderet hvor stort set alle ingredienser kan købes stort ind og opbevares i fryseren, undtagelsen her er fløden … men den kan så holde sig ihvertfald nogle dage i køleskabet.
Ydermere er opskriften tænkt som et udgangspunkt for at være kreativ, har du en anden grøntsagsblanding eller nogle rester fra en grillaften istedet for kebab så skal det nok også blive lækkert 😉
- Steg kebabkødet i en god sjat olie, i bunden af en stor gryde, jeg brugte rapsolie men en hvilkensomhelst smagsneutral olie vil fungere.
- Ryd en plads i midten af gryden og hæld en god sjat chili-sovs og 2 spiseskefulde karry ned i hullet og rør det sammen til en tyk pasta inden du rører det ud i kødet.
- Hæld en smule fløde i, og rør kød og karry pasta sammen. Skru ned for varmen, cirka halv styrke.
- Når massen er jævn tilsætter du to portioner Fond du chef beef, og arbejder det ud i massen.
- Tilsæt en god sjat soya, cirka 2-3 spiseskefulde, og et godt drys hvidløgspulver.
- Hæld resten af fløden i under omrøring, og smag nu på den. Den skal væres en lille smule stærkere end du kan lide for grøntsagerne kommer til at fortynde den.
- Når du er tilfreds med smagen tilsætter du lidt sovsejævner, jeg bruger den der kan hældes direkte i gryden fordi jeg er doven. Husk at bruge den uden farve. Lad retten komme op og koge, vurder om du tilfreds med tykkelsen inden du går videre.
- Tilsæt de to poser med grøntsagsblanding, og lad det simre til alle grøntsagerne er nået op i spiseklar temperatur, den nemmeste måde at teste det på er at fiske en af de største stykker op og smage på det. Er det varmt hele vejen igennem er retten færdig.
Du kan selvfølgelig servere den med tilbehør som f.eks. blomkålsrig hvis du vil, men jeg foretrækker den umiddelbart direkte som den er.
Grøntsagsblandingen fra Salling indeholder gulerøder , peberfrugt, spinat, rødløg, ananas og rød karryblanding. Karryblandingen i den er så svag at den umiddelbart kan ignoreres når du vurderer styrke i den indledende tilberedning.
Karry kan ikke tilsættes efter at retten er blandet, det skal op og koge for at smagen bliver afgivet korrekt – det risikerer at smage melet hvis du gør det alligevel.