Lasagne med kål-pasta

Brun kødet i en gryde, uden salt eller andre krydderier. Når kødet er brunt lader du et lille hul i midten hvor du lægger de fint-hakkede hvidløg og rister dem i 1-2 minutter inden du tilsætter de almindelige løg, som også er snittet fint, og rører det ud i gryden. Lad det stå i et par minutter inden du tilsætter tomatpuréen på samme måde, når puréen er rørt d i rødet tilsætter du de flåede tomater og kryderierne.

Skru godt ned for varmen og lad det simre i en 5-10 minutter, den tid kan du passende bruge på et snitte kålen fint, enten i strimler eller små firkanter på under 1x1cm.

Herefter tager du et ildfastfad og smører det med smør, læg et tyndt lag kød i bunden, efterfulgt af et lag kål, et lag revet ost og et tykt lag kød – her brugte jeg selv resten af kødet, du kan sikkert godt lave to lag hvis du ønsker det, men det passede med min bradepande.

Afslut med et lag kål der er helt dækket af ost, hos mig passede det med én 140g pose revet mozzarella i det midteste lag, samt en til og de 200g chedar på toppen.

Bag den herefter i en formvarmet ovn på180grader ved varmluft i tyve minutter.

Jeg er rigtig tilfreds med opskriften, hvis der skal justeres på den i fremtiden bliver det højest en smule mere oregano. Jeg overvejer også at lave en variant med bechamelsauce … men det her smager altså virkelig godt, selv uden bechamelsauce 🙂

Her er ihvertfald med til 2 personer, personligt forventer jeg at der bliver ihvertfald 3 måltider til mig i den her portion.

Genopvarmning: Jeg spiste 3 små stykker, og skar resten ud i 3 lidt større stykker som jeg lagede i plastikdåser og kom på køl. Dagen efter tog jeg én ud af køleskabet, pillede låget af og gav den 2,5 minut i mikroovnen, og det smagte stadig fantastisk og havde en rigtig god konsistens. 

Retten kan altså fint bruges til meal-prepping, jeg vil skyde på at det kan holde sig 3-4 dage på køl.

265458504_942164819738019_7702783024986645514_n

Ingredienser:

  • 1 spidskålshoved
  • 800g hakket kød
  • 2 “Fond “du chef” chicken
  • 400g flåede tomater
  • 300g revet mozzarella
  • 200g revet chedar
  • 150g tomat-pure
  • Et halvt hvidløg (5-6 fed)
  • 4 mellemstore løg
  • 1 revet muskatnød
  • 1 spiseskefuld oregano
  • 1 spiseskefuld timian
  • Salt og peber

Relaterede opskrifter:

mikjaer

Tomat-salaten

Den her opskrift giver 5 store portioner der er perfekt til mealprep. Salaten er, i modsætning til traditionel tomat-salat hakket og rørt, så den dels

mikjaer

Clean Laks Tataki

Denne ret er et forsøg på at eftergøre oplevelsen af en sushi-ret jeg hidtil kun har fundet ét sted, tataki er en japansk metode til

mikjaer

Chicken egg drop soup

En let, lækker og hurtig ret til de kolde vintermåneder med inspiration fra det asiatiske køkken, lav den som den er eller betragt det som

mikjaer

Kokkens morgenmad

Denne ret har jeg ladet mig inspirere til af kokken og fødevare fanatisten Thonas Rode, han smed et billede på Instgram/Facebook med nogen han hurtigt havde rodet (haha