Brun kødet i en gryde, uden salt eller andre krydderier. Når kødet er brunt lader du et lille hul i midten hvor du lægger de fint-hakkede hvidløg og rister dem i 1-2 minutter inden du tilsætter de almindelige løg, som også er snittet fint, og rører det ud i gryden. Lad det stå i et par minutter inden du tilsætter tomatpuréen på samme måde, når puréen er rørt d i rødet tilsætter du de flåede tomater og kryderierne.
Skru godt ned for varmen og lad det simre i en 5-10 minutter, den tid kan du passende bruge på et snitte kålen fint, enten i strimler eller små firkanter på under 1x1cm.
Herefter tager du et ildfastfad og smører det med smør, læg et tyndt lag kød i bunden, efterfulgt af et lag kål, et lag revet ost og et tykt lag kød – her brugte jeg selv resten af kødet, du kan sikkert godt lave to lag hvis du ønsker det, men det passede med min bradepande.
Afslut med et lag kål der er helt dækket af ost, hos mig passede det med én 140g pose revet mozzarella i det midteste lag, samt en til og de 200g chedar på toppen.
Bag den herefter i en formvarmet ovn på180grader ved varmluft i tyve minutter.
Jeg er rigtig tilfreds med opskriften, hvis der skal justeres på den i fremtiden bliver det højest en smule mere oregano. Jeg overvejer også at lave en variant med bechamelsauce … men det her smager altså virkelig godt, selv uden bechamelsauce 🙂
Her er ihvertfald med til 2 personer, personligt forventer jeg at der bliver ihvertfald 3 måltider til mig i den her portion.
Genopvarmning: Jeg spiste 3 små stykker, og skar resten ud i 3 lidt større stykker som jeg lagede i plastikdåser og kom på køl. Dagen efter tog jeg én ud af køleskabet, pillede låget af og gav den 2,5 minut i mikroovnen, og det smagte stadig fantastisk og havde en rigtig god konsistens.
Retten kan altså fint bruges til meal-prepping, jeg vil skyde på at det kan holde sig 3-4 dage på køl.