Laksefilet med broccoli

Ingredienser

  • Groft salt
  • Pebermix med hvidløg
  • 250g laksefilet uden skæl
  • 1 broccolihoved
  • 1 portion hollandaise sauce

Forvarm ovnen på 200 grader uden grill.

Læg laksen på et skærebrædt, og kom et pænt lag salt og peber og lad det stå mens du forbereder resten.

Broccolien skæres i buketter og lægges i en mikroovns sikker dåse med ventil, og en meget lille sjat vand 3-4 spiseskefulde cirka – stil den så i mikroovnen men vent med at tænde.

Hæld hollandaisen op i en kasserolle og sæt den over svag varme mens du jævnligt rører rundt i det. Her vil på et tidspunkt formodentligt komme et link til hvordan du laver hollandaise selv, men lige i dag var planen at lave sund fast food!

Sæt en stegepande på komfuret med fuld smæk på varmen og en god sjat olie, vent til olien er godt varm og kom så fisken på med skind-siden nedad. Lad det syde til skindet er godt sprødt.

Læg herefter laksen over i et ildfast fad, stadig med skindet nedad og kom det nu i ovnen, start herefter mikroovnen og giv broccolien 4 minutter. Hvis hollandaisen ikke er varm allerede er det nu du skal skrue lidt op for den, husk at røre.

Laksen er klar når den rammer omkring de 48-52 grader og/eller når der begynder at sive hvidt kødsaft ud af den.

Super lækker og nemt ret, jeg er ihvertfald fan!

laks_med_brocoli

Ingredienser:

  • Groft salt
  • Pebermix med hvidløg
  • 250g laksefilet uden skæl
  • 1 broccolihoved
  • 1 portion hollandaise sauce

Relaterede opskrifter:

mikjaer

Tomat-salaten

Den her opskrift giver 5 store portioner der er perfekt til mealprep. Salaten er, i modsætning til traditionel tomat-salat hakket og rørt, så den dels

mikjaer

Clean Laks Tataki

Denne ret er et forsøg på at eftergøre oplevelsen af en sushi-ret jeg hidtil kun har fundet ét sted, tataki er en japansk metode til

mikjaer

Chicken egg drop soup

En let, lækker og hurtig ret til de kolde vintermåneder med inspiration fra det asiatiske køkken, lav den som den er eller betragt det som

mikjaer

Kokkens morgenmad

Denne ret har jeg ladet mig inspirere til af kokken og fødevare fanatisten Thonas Rode, han smed et billede på Instgram/Facebook med nogen han hurtigt havde rodet (haha