Clean Laks Tataki

Denne ret er et forsøg på at eftergøre oplevelsen af en sushi-ret jeg hidtil kun har fundet ét sted, tataki er en japansk metode til tilberedning af fisk hvor kødet hakkes og blandet med grønsager og sauce, her har jeg brugt en god røget gravad laks – jeg vil tro at sushi-fanatikere vil tæske mig med en våd avis for at bruge røget fisk, men så er det heldigt at det er min kogebog, og det smager fantastisk!

Retten er simpel at lave, det svære er at skaffe alle ingredienserne og ikke mindst vælge de rigtige, opskriftens ingrediensliste er derfor lidt mere specifik end vanligt, på billedet ser du to typer caviar – det var en fejl, og jeg udlader derfor de små røde caviar fra ingridienslisten.

Særligt de sorte og hvide sesam-frø fra Foreway er en gamechanger, de kommer i en fin flaske med låg der gør det rigtigt nemt at dossere og bruge den lille smule man skal, og gemme resten til senere.

Laksen var embaleret på en papskive og bestod af 4-5 store flotte skiver laks, jeg lod det blive på papskiven og snittede et skak-mønster med cirka 7-8 millimeters tern, og skrabte laksen over på en tallerken.

Her dryssede jeg en lille portion fint hakket purløg ud over, og lavede et fint mønster med chili-mayoen, dryssede med sort og hvid sesam, efterfulgt af endnu en håndfuld purløg.

Ved bordet blander jeg wasabi med soya, og dypper de enkelte stykker bidder i soya-wasabi-blandingen, det er en ret der tager lidt tid at spise. Jeg ville regne ml. 50 og 100g laks pr. person som forret eller del-ret af et større måltid.

laks-tataki

Ingredienser:

  • 100g kold-røget eller sashimi-laks
  • Sorte og hvide sesam frø fra Foreway.
  • Chipotle Mayo fra santa maria.
  • Wasabi Pasta fra Blue Dragon.
  • Soya
  • Purløg

Relaterede opskrifter:

mikjaer

Tomat-salaten

Den her opskrift giver 5 store portioner der er perfekt til mealprep. Salaten er, i modsætning til traditionel tomat-salat hakket og rørt, så den dels

mikjaer

Chicken egg drop soup

En let, lækker og hurtig ret til de kolde vintermåneder med inspiration fra det asiatiske køkken, lav den som den er eller betragt det som

mikjaer

Kokkens morgenmad

Denne ret har jeg ladet mig inspirere til af kokken og fødevare fanatisten Thonas Rode, han smed et billede på Instgram/Facebook med nogen han hurtigt havde rodet (haha

mikjaer

Biksemad

Nok til 5 personer. (ikke helt tilfreds med den her, den kan nok rafineres) Næste gang vælger jeg nok 2 auberginer og 1 courgetter, eller