En let, lækker og hurtig ret til de kolde vintermåneder med inspiration fra det asiatiske køkken, lav den som den er eller betragt det som en grund-opskrift og vær kreativ med fuld og tilbehør.
Snit den færdigstege kylling i små stykker, kom en god spiseskefuld smør i en medium størrelse gryde, steg det til stykkerne begynder at få lidt ekstra farve på, fordel kødet plat på bunden af gryden og drys et pænt lag paprika og hvidløgspulver på, rør rundt og lad det stege videre et halvt til et helt minut, tilsæt så en god sjat soya og lad det hele arbejde sig godt ind i kødet ved at stege videre under omrøring et minuts tid.
Hæld nu cirka 1/3L vand over, og tilføj 2 hakkede boulionterninger, rør godt rundt sådan at alt det der sad fast på bunden af gryden bliver opløst, bring det komme op og koge i et par minutter, og hæld herefter 2/3L vand.
Mens du venter på at suppen kommer op at koge igen slår du 3 æg ud i en skål og mikser dem med en gaffel.
Når suppen koger igen smager du på den, og tilføjet om nødvendigt lidt ekstra soya og/eller hønsekødsboulion, tilføj max en halv terning af gangen og lad det koge 30-60 sekunder inden du smager igen.
Når du er tilfreds med smagen og suppen kogen igen, hælder du langsomt æggemassen i under omrøring, der skal helst være en kontinuerlig tynd stråle der rammer suppen mens den roterer, sådan at du undgår æggeklumper.
Til sidst kan du, hvis du har lyst, jævne det en lille smule. Jeg kan godt lide den ekstra struktur som det tilføjer til suppen, men hvis du er meget striks med stivelse er det et nemt sted at spare.
Sørg for at du bruger den variant som ikke klumper og kan hældes direkte i maden, og drys forsigtigt i under omrøring – lad det komme op at koge, og server så direkte fra gryden.
Det giver cirka en liter suppe , hvilket burde være nok til 2-3 personer hvis du server lidt brød eller lign. som tilbehør.