Æggekage med medister og champignon

Pil skindet af medisteren og skær den i tynde skiver, steg medisterstykkerne i olie eller smør til de er sprøde. Samtidig med kommer du så meget smør i en pande at hele panden er dækket, så lægger du dine champignon på og krydrer dem med rigeligt hvidløgssalt, vi kommer ikke andet salt i, så de må gerne være lidt mere salte end normalt.

Når medisteren er sprød lægges skiverne i et tefalbelagt ildfast fad, pisk æggene og hæld æggemassen oven. Hvis ikke alle kødstykkerne er i kontakt med æggemassen så put flere æg i. Put fadet i varmluftsovn ved 175grader i 20-25 minutter. Hold øje med når kagen “puffer op”.

Tag den ud og læg champignon på og drys ost over. Hvis ikke osten smelter af varmen i retten så giv den et par minutter mere i ovnen. Skær ud og kom et drys purløg (jeg brugte tørret, frisk er selvfølgelig bedst) over, server og nyd.

Jeg har puttet et par stykker i køleskabet for at se om de er gode kolde / på madpakke. (DET VAR DE!)

aeggekage

Ingredienser:

  • 5 store æg
  • 400g røges medister / lign. kød
  • 100g champignon i skiver
  • Revet ost
  • Hvidløgssalt
  • Purløg
  • Smør

Relaterede opskrifter:

mikjaer

Tomat-salaten

Den her opskrift giver 5 store portioner der er perfekt til mealprep. Salaten er, i modsætning til traditionel tomat-salat hakket og rørt, så den dels

mikjaer

Clean Laks Tataki

Denne ret er et forsøg på at eftergøre oplevelsen af en sushi-ret jeg hidtil kun har fundet ét sted, tataki er en japansk metode til

mikjaer

Chicken egg drop soup

En let, lækker og hurtig ret til de kolde vintermåneder med inspiration fra det asiatiske køkken, lav den som den er eller betragt det som

mikjaer

Kokkens morgenmad

Denne ret har jeg ladet mig inspirere til af kokken og fødevare fanatisten Thonas Rode, han smed et billede på Instgram/Facebook med nogen han hurtigt havde rodet (haha