Low Carb Pizza (blomkål)

Jeg har længe prøvet at skabe en pizzabund der føltes og smagte som rigtig pizza, det er vigtigt at man kan spise det med fingrene og dermed at konsistensen er på plads. Jeg har prøvet mange forskellige kombinationer, først i mikro/kombi ovn … og helt ærligt, det dur ikke  Derimod har jeg lavet den her bund i en varmluftsovn med grill, jeg havde ikke købt ind til at lave fyld … jeg ville ikke risikere at stå med en masse toppings og ingen bund, men da bunden så ud til at lykkedes improviserede jeg og fandt en pakke frikadeller i køleskabet, og så fik jeg pizza til aftensmad – helt uden dårlig samvittighed 

Jeg forsøgte først at blancere brokolien, det gav mig en mere mudret masse – men samtidig også en mere “mushy” og “skrøbelig bund, derudover krymper volumen på blomkålet betragteligt af det.

Kør blomkålet på foodprocessoren og blandt det sammen med ost’en, kryderierne og æggene til det bliver en klæbrig masse der kan holde sig sammen på sig selv, ikke helt som dej men tæt på. Læg et stykke bagepapir og form det til en tynd (3-6mm) cirkel, læg det i en varmluftovn der er forvarmet til 175grader i 20 minutter, det er vigtigt at grillen er tændt. Der er til 3 små pizzaer i ovenstående portion, en pizza passer cirka til et måltid.

Tag pladen ud og smør tomatpure på og læg toppings på, og giv den herefter 10min mere i ovnen. Lad pizza’erne køe 4-5 minutter under et viskestykke inden det serveres.

Det smager fantastisk, og lad mig prøve at lege lidt med toppings også … f.eks. skal jeg prøve og lave den med bacon, champignon, oliven og løg. Jeg har spist den ene pizza. Den anden, den jeg tog billedet af, ryger i køleskabet til morgenmad. Jeg er meget spændt på hvordan den smager kold. Det kunne ende med at blive life-safer til madpakken.

pizza

Ingredienser:

  • 2 krus med revet blomkål (jeg brugte foodprocessor og pillede stilkene fra)
  • 1 krus med revet ost, chedar og mozzarella (ca. 100g)
  • 3 små æg
  • salt, peber, timian og oregano
  • en dåse tomat pure
  • Toppings (jeg brugte 10 mini frikadeller og det sidste af posen med ost, ca. 50g)

Relaterede opskrifter:

mikjaer

Tomat-salaten

Den her opskrift giver 5 store portioner der er perfekt til mealprep. Salaten er, i modsætning til traditionel tomat-salat hakket og rørt, så den dels

mikjaer

Clean Laks Tataki

Denne ret er et forsøg på at eftergøre oplevelsen af en sushi-ret jeg hidtil kun har fundet ét sted, tataki er en japansk metode til

mikjaer

Chicken egg drop soup

En let, lækker og hurtig ret til de kolde vintermåneder med inspiration fra det asiatiske køkken, lav den som den er eller betragt det som

mikjaer

Kokkens morgenmad

Denne ret har jeg ladet mig inspirere til af kokken og fødevare fanatisten Thonas Rode, han smed et billede på Instgram/Facebook med nogen han hurtigt havde rodet (haha