Scottish Eggs alá LCHF

Forvarm ovnen til 175 grader med varmluft og grill.

Kog æggende i spilkogende vand i 6 minutter, tag dem derefter af og hæld vandet fra, og hæld herefter koldt vand fra hanen over æggene til de er helt dækket af kold vand og lad dem ligge et par minutter og pil dem herefter.

Læg 1/6 af farsen på den ene pose, og læg den anden ovenpå. Rul farsen ud i et stort firkantet stykke der er 1/3 cm tyk og åben en pakke bacon så den ligger klar, herefter tager du den øverse zip-lock pose af og lægger ægget ovenpå farsen og ruller farsen op omkring ægget. Sørg for at have våde fingre og form så forsigtigt farsen omkring ægget, når hele ægget er dækket bruger du 4 stykker bacon til at pakke ægget helt ind. Læg dem på den aflange side og sørg for at forskyde samlingen lidt hvergang så alle enderne ikke sider samme sted.

Herefter skulle du gerne ende med noget der minder om det på billedet her til venstre, læg dem på en rist i ovnen så fedtet kan dryppe fra, læg evt. en bageplade med et stykke papir under til at fange fedtet så det ikke sviner for meget i ovnen.

Giv æggene ca. 25 minutter i ovnen.

Dressingen laver du med ca. lige dele mayonnaise og en god sennep, og den kan du selvfølgelig selv justere, stærk sennep = lidt mayo og omvendt.

Jeg skal nok lave nogle lækre billeder med en fin anretning på et senere tidspunkt, ligesom jeg vil eksperimentere med at ryge dem på grillen.

scegg1

Ingredienser:

  • 500 g hakket oksekød, 12%
  • 6 mellem-store danske landæg
  • 3 pakker af den tykke bacon fra Tullip (4×6 stykker)
  • Sennep og Salatmayonnaise til dressing
  • 2 store zip-lock poser fra IKEA

Relaterede opskrifter:

mikjaer

Tomat-salaten

Den her opskrift giver 5 store portioner der er perfekt til mealprep. Salaten er, i modsætning til traditionel tomat-salat hakket og rørt, så den dels

mikjaer

Clean Laks Tataki

Denne ret er et forsøg på at eftergøre oplevelsen af en sushi-ret jeg hidtil kun har fundet ét sted, tataki er en japansk metode til

mikjaer

Chicken egg drop soup

En let, lækker og hurtig ret til de kolde vintermåneder med inspiration fra det asiatiske køkken, lav den som den er eller betragt det som

mikjaer

Kokkens morgenmad

Denne ret har jeg ladet mig inspirere til af kokken og fødevare fanatisten Thonas Rode, han smed et billede på Instgram/Facebook med nogen han hurtigt havde rodet (haha