Svensk Pølsekål

Dette er en opskrift på Svensk Pølseret hvor kartoflerne er skiftet ud med kål, jeg kalder det bare “Svensk Pølseret” men min bror mente at nogen kunne blive skuffede også fandt han på det lidt fjollede navn som jeg har taget til mig.

Den her opskrift giver 10 portioner og er perfekt til meal-prep, 4 minutter i mikroen fra køleskabet og så er der et super lækkert måltid.

Opskrift:

  1. Skær pølserne i 1cm stykker og steg dem i smør til de er sprøde, sat dem til side.
  2. Skør kål i små stykker, fjern stokken.
  3. Skær løg i store stykker.
  4. Kom det hele i en gryde med det smeltede smør lad det stege til kålen er mør men stadig med lidt bid i.
  5. Hæld så fløden i og lad det simre en 5 minutters tid.
  6. Hæld så de to dåser tomatpurre i og drys boulionterningerne udover.
  7. Tilsæt papira og løgpulver, lad det simre i 5 minutter og smag herefter til med salt, samt evt. en boulionterning mere.
  8. Når smagen på kålen er på plads hælder du de sprødstegte pølsestumper i og lader det hele simre et par minutter.

Når du pakker den i portioner til køleskabet er det en god ide at lade det køle ned på køkkenbordet inden du kommer det i køleskabet, da den store mængde varme du pludselig sætter fri i køleskabet kan påvirke de andre madvarer.

poelsekaal

Ingredienser:

  • 1 hvidkålshoved
  • 4-5 løg (gerne blandet alm. og rødløg)
  • 2 dåser tomat purre (120g)
  • 1 spiseskefuld paprika
  • 2 spiseskefuld løgpulver
  • 2 spiseskefuld flagesalt
  • 20 pølser (leftovers)
  • 1/2L fløde
  • 2 svineboulionterninger
  • 150g smør

Relaterede opskrifter:

mikjaer

Tomat-salaten

Den her opskrift giver 5 store portioner der er perfekt til mealprep. Salaten er, i modsætning til traditionel tomat-salat hakket og rørt, så den dels

mikjaer

Clean Laks Tataki

Denne ret er et forsøg på at eftergøre oplevelsen af en sushi-ret jeg hidtil kun har fundet ét sted, tataki er en japansk metode til

mikjaer

Chicken egg drop soup

En let, lækker og hurtig ret til de kolde vintermåneder med inspiration fra det asiatiske køkken, lav den som den er eller betragt det som

mikjaer

Kokkens morgenmad

Denne ret har jeg ladet mig inspirere til af kokken og fødevare fanatisten Thonas Rode, han smed et billede på Instgram/Facebook med nogen han hurtigt havde rodet (haha