Risotto på blomkål
Hvis blomkålsrisene er frosne, så optø dem i mikroovnen. Snit løgene fint i tern, rens svampene og sker dem i mundrette stykker.
Svits løgene til de bliver bløde med uden at få for meget farve, tilsæt svampene og steg dem til de bliver bløde.
Hak persillen og bland det sammen med citronsaften og en lille slat hvidvinsedike, tilsæt det samlet til retten og sørg for at skrabe godt i bunden af panden så smagen fra stegningen frigives.
Tilsæt nu de optåede blåmkålsris og lad dem opsuge væden og blive møre, det tager 5-10 minutter, når du er tilfreds med konsistensen på risen tilsætter du smøret og 2/3 dele af osten mens du rører, når smør og ost er arbejdet godt ind i retten smager du til med salt og peber.
Brug det sidste ost til at drysse over når du portionsanretter.
Mere tekst … Hvis blomkålsrisene er frosne, så optø dem i mikroovnen. Snit løgene fint i tern, rens svampene og sker dem i mundrette stykker.
Svits løgene til de bliver bløde med uden at få for meget farve, tilsæt svampene og steg dem til de bliver bløde.
Hak persillen og bland det sammen med citronsaften og en lille slat hvidvinsedike, tilsæt det samlet til retten og sørg for at skrabe godt i bunden af panden så smagen fra stegningen frigives.
Tilsæt nu de optåede blåmkålsris og lad dem opsuge væden og blive møre, det tager 5-10 minutter, når du er tilfreds med konsistensen på risen tilsætter du smøret og 2/3 dele af osten mens du rører, når smør og ost er arbejdet godt ind i retten smager du til med salt og peber.
Brug det sidste ost til at drysse over når du portionsanretter.
Andre opskrifter i samme kategori
Chicken egg drop soup
En let, lækker og hurtig ret til de kolde vintermåneder med inspiration fra det asiatiske køkken, lav den som den er eller betragt det som
Lasagne med kål-pasta
Brun kødet i en gryde, uden salt eller andre krydderier. Når kødet er brunt lader du et lille hul i midten hvor du lægger de
Laksesalat med kål
Jeg ender ofte med at lave alt for meget med så det her er et eksperiment der går ud på at undgå at overspise OG
Authors note:
Denne opskrift er et work in progress, særligt hvidvinseddiken tror jeg var en fejl, så opskriften er mest lagt online for min egen skyld, så jeg kan arbejde videre på den.
Jeg tror mit næste skridt på være at besøge en masse restauranter og finde ud af hvordan “rigtig” risotto smager 😉
Ingredienser:
- 300g blomkålsris
- 200g blandede svampe
- 2 løg
- 100ml hønsebouillon
- 100g parmesan
- 100g smør
- 5g hakket persille
- 10ml Citronsaft
- Hvidvinseddike
- Salt
- Peber
Kategorier for denne opskrift:
- Keep it simple
- Fancy food
- Food Prep
Nærringshold:
Energi | 160 kj (40kcal) |
Protein | 3,8g |
Kulhydrat | 3,8g |
Fedt | 3,8g |
Plutonium | 3,8g |