Avocadosalat med rejer

Jeg har altid været glad for avocado, men jeg har også altid savnet at der var lidt bid i dem, jeg kan faktisk godt lide at spise dem lidt før den normalt anses som moden. Altså på et tidspunkt hvor man ikke kan spise den med en ske, hvordan gør man så det? Det gør man sådan her:

Rejerne hældes op i et dørslag / en køkkensi og stilles i en skål så vandet kan dræne væk.

Avocadoerne pilles / skrælles og skæres i tern, mayonnaisen kommes i en skål sammen med en lille sjat vand og der tilsættes salt, peber og hvidløgspulver – dette røres godt sammen og smages til.

Snit 4-5 stængler purløg fint og rør det ud i dressingen, kom nu dressingen, avocado-stumperne og rejerne i en pose og ryst det hele godt sammen, servér i en skål og pynt med lidt groft hakket purløg.

Der bliver to små portioner, der kan bruges som tilbehør eller i madpakken, eller et solidt (morgen)måltid til én.

Det er en rigtig lækker sommerret og kan tilberedes på 10-15 minutter, alt afhængig af hvor heldig du er med at pille dine avocadoer.

avocadosalat-1

Ingredienser:

  • 2 Avocadoer
  • 150ml mayonaise
  • 105g rejer
  • Purløg
  • salt
  • peber
  • hvidløgspulver

Relaterede opskrifter:

mikjaer

Tomat-salaten

Den her opskrift giver 5 store portioner der er perfekt til mealprep. Salaten er, i modsætning til traditionel tomat-salat hakket og rørt, så den dels

mikjaer

Clean Laks Tataki

Denne ret er et forsøg på at eftergøre oplevelsen af en sushi-ret jeg hidtil kun har fundet ét sted, tataki er en japansk metode til

mikjaer

Chicken egg drop soup

En let, lækker og hurtig ret til de kolde vintermåneder med inspiration fra det asiatiske køkken, lav den som den er eller betragt det som

mikjaer

Kokkens morgenmad

Denne ret har jeg ladet mig inspirere til af kokken og fødevare fanatisten Thonas Rode, han smed et billede på Instgram/Facebook med nogen han hurtigt havde rodet (haha